Vulco karavana opozorila na ženske voznice in vulkanizerke
Vulco karavana opozorila na ženske voznice in vulkanizerke

Vulco karavana opozorila na ženske voznice in vulkanizerke

9. in 10. septembra smo cesto od Kranja so Sežane preplavile Vulco ženske. Pozornost na cesti so vzbujale s preko 15 oblepljenimi vozili ter opozarjale na vlogo žensk na cestah in v vulkanizerskem poklicu.

Letošnje 6. tradicionalno srečanje Vulco žensk se je pričelo pred poslovno stavbo Save Tires v Kranju, nato pa se je pot nadaljevala preko Škofje Loke, Gorenje vasi, Idrije do Pivke in Sežane. Ženske v Vulco vozilih Fiat 500 n Smart so v dolgi koloni vzbujale pozornost udeležencev v prometu in opozarjale na tematiko žensk na cesti in v vulkanizerskem poklicu. Vulco ženske so namreč ženske, ki delujejo v okviru Vulco servisov, bodisi kot vodje pisarne ali kot vulkanizerke.

Na poti smo si ogledale Vulco servise Jerala, Vulco Pustavrh, Vulco servis Šmit ter Vulco servis Hrvatič Stojan in zaključili v Vulco servisu Hrvatič Miran v Sežani.

V Sežani smo opozorile na stereotip vulkanizerskega poklica, ki je namenjen zgolj moškim. V dveh skupinah smo se pomerile v menjavi avtoplaščev. Vsaka skupina je morala zamenjati 2 letna avtoplašča za 2 zimska. Pnevmatike je bilo seveda potrebno tudi centrirati. Absolutne zmagovalke so bile punce iz ekipe pod vodstvom Helene Kastelic iz Litije, ki so dosegle čas 10min in 37 sekund.